Installatie

nuovo okay

Installatie van A tot Z

Naast Installatie van A tot Z van ons gevarieerde assortiment ontwerpen wij ook haarden op maat, volledig afgestemd op uw wensen en woning! Zo is er voor ieder budget een passende haard! Voor elke sfeerverwarmingsinstallatie geldt: wij brengen graag een bezoek aan uw woning om te inventariseren welke haard of kachel geschikt is en welk design past bij uw inrichting. Brengt u een bezoek aan onze showroom? Neem dan tekeningen van uw woning mee! Technisch vakmanschap en zorgvuldig advies maken dat u onbezorgd kunt genieten van uw haard of kachel!

Maatwerk kachels en haarden.

NUOVO is gespecialiseerd in maatwerk kachels en haarden. Wij hebben ruim twintig jaar ervaring met het fabriceren van sfeerverwarming. Ons bedrijf streeft altijd de hoogste kwaliteit na, daarom begint onze werkwijze altijd met een bezoek op locatie en een passend advies. Wij denken graag mee om uw droomhaard te verwezenlijken.

Onze andere specialisatie is het leveren van stalen haarden, kachels, en haardmeubels. De stalen haard vormt een stoer en decoratief element in uw woning. We kunnen de sfeerverwarming op verschillende manieren voor u uitvoeren van een industrieel uiterlijk tot zeer exclusief. Het is tevens mogelijk om een haard of kachel voor buitenshuis te realiseren. Vraag ons naar de mogelijkheden

Wij zijn een bedrijf dat zich dagelijks bezig houdt met het bouwen van antieke schouwen, installeren van rookkanalen, gashaarden, openhaarden etc. etc. Uw project is bij NUOVO in zeer vertrouwde en ervaren handen! Een gas of hout openhaard bouwen is een vak apart.

Wij bouwen onze openhaarden, kachels en rookkanalen door heel nederland. Wij werken voor zowel zakelijke als particuliere klanten.

Werkwijze Installatie van A tot Z

Wij denken graag mee om uw droomhaard te verwezenlijken. Doordat wij zowel adviseur als installateur zijn, kunt u rekenen op vakkennis en werkervaring tijdens elk deel van het proces. Daarnaast komen we bij u thuis kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw huis.

U kunt bij ons terecht voor het plaatsen van kant- en klare haarden maar ook wanneer u meer geïnteresseerd bent in maatwerkhaarden. We laten u graag de mogelijkheden zien via 3d-scans. Hierdoor krijgt u een letterlijk beeld van de haard in uw woonomgeving.

Wij blijven voor u klaar staan, ook na de plaatsing van de haard. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van het jaarlijkse onderhoudsprogramma voor een optimaal gebruik ook lang na de plaatsing.

Het gemetselde rookkanaal

Dit wordt bijna niet meer gebouwd. U vindt ze nog wel in bestaande oudere huizen. Wilt u een gemetseld rookkanaal (weer) in gebruik nemen, laat het dan vooraf inspecteren.

Het gemetselde prefabkanaal

Dit kanaal bestaat uit hittebestendige keramische of chamotte-elementen. Ze worden op elkaar gestapeld en aan elkaar gekit. De elementen zijn dubbelwandig uitgevoerd voor een betere isolatie. Het systeem omvat elementen als bochten, stukken voor dakdoorvoer etc. Ze zijn zonder meer geschikt voor alle typen haarden en kachels. Deze elementen moeten altijd voorzien worden van een ommanteling van 5cm cellenbeton.

Flexibel roestvrijstalen kanaal

Deze worden vooral toegepast in bestaande gemetselde kanalen die niet meer voldoen. De vakman trekt van boven naar beneden, of omgekeerd, de flexibele slang door het bestaande rookkanaal. Tussen het nieuwe en het oude kanaal komt isolatiemateriaal. De binnenkant van de flexibele slang is nagenoeg glad en dus ideaal voor een goede trek. Dit is dan ook de eenvoudigste manier om een lek schoorsteenkanaal weer gebruiksklaar te maken. Installatie van A tot Z

Enkelwandig roestvrijstalen kanaal

Worden vaak aangebracht in een bestaande gemetselde schoorsteen die niet meer voldoet. De binnenkanten zijn glad en ideaal voor een goede trek. Deze systemen zijn er in verschillende diameters en hebben hulpstukken als bochten en schoorsteenkappen. Alleen toepasbaar indien het schoorsteenkanaal gemakkelijk toegankelijk is en er geen bochten inzitten. Het voordeel is wel dat deze systemen veel sterker zijn dan het flexibele kanaal. Indien ze als zelfstandig kanaal worden gebruikt, moeten ze worden geïsoleerd en omkokerd om een goede isolatie en brandveiligheid te waarborgen. Installatie van A tot Z

Dubbelwandige roestvrijstalen kanaal

Tussen de binnen- en buitenwand bevindt zich isolerend materiaal. De binnenwand wordt daardoor snel warm. De binnenwand is volkomen glad en is dus makkelijk te vegen. Daarbij zijn deze kanalen zeer sterk. De systemen zijn er in verschillende diameters en zijn dus op uw specifieke haard of kachel af te stemmen. Uiteraard voorzien van alle benodigde hulpstukken. Deze elementen worden tegenwoordig op grote schaal toegepast vanwege hun duurzaamheid en eenvoudige installatie. Daardoor kunnen deze kanalen achteraf ook in bestaande huizen geïnstalleerd worden.

Dubbelwandig concentrisch kanaal voor gesloten gashaarden

Deze systemen van aluminium, gegalvaniseerd staal of roestvrijstaal zijn dubbelwandig en zorgen tegelijkertijd voor luchtaanvoer én rookgasafvoer. De luchtaanvoer geschiedt tussen de buitenwand en binnenwand van het systeem. De rookgasafvoer gebeurt door het binnenste van de pijp. Deze kanalen zijn alleen geschikt voor gesloten gastoestellen en ideaal voor toepassing in moderne geïsoleerde woningen die voorzien zijn van mechanische ventilatie of een open keuken. Er zijn talloze hulpstukken zoals bochten en muur- en dakdoorvoeren. Met deze kanalen kan ook gemakkelijk horizontaal worden aangesloten via een buitenmuur. De kosten blijven hierdoor relatief laag en er zijn geen bouwkundige werkzaamheden voor nodig.

Natuurlijk verzorgen wij ook de installatie van het geheel, NUOVO zorgt voor een perfecte oplevering al dan niet gewenst tot op de kleinste details. Een team van proffesionele haardenbouwers staan 365 dagen per jaar voor u klaar. Wanneer u liever zelf monteert kan NUOVO u natuurlijk technisch ondersteunen in de vorm van gedegen advies over het monteren van o.a. houtkachelsgashaardenpelletkachel, schouwen en elektrische haarden.

Onderhoudscontract Installatie van A tot Z

Periodiek onderhoud van uw haard, kachel en rookgasinstallatie zorgt voor de juiste werking van uw sfeerverwarmingstoestel. Voor een gashaard is het jaarlijkse onderhoud ontzettend belangrijk! In verband met lange wachttijden in het hoogseizoen, kunt u een onderhouds- of servicebeurt het beste in de zomermaanden aanvragen.

Installatie van A tot Z van onder anderen

– Moderne klassieke tot antieke schouwen installatie
– Natuursteen plateaus maatwerk installatie
– Maatwerk opengestookte houthaarden en gashaarden installatie
Gashaarden en Houthaarden (vrijstaand of inbouw)
– Rookkanalen rvs zowel enkel als dubbelwandig
– Geintregreerde haarden in een kastenwand (design meubels)
– Renovatie van bestaand (lekkend) bouwkundig kanaal met rvs flex
– Renovatie bestaande openhaard
– Rookgasventilatoren ……voor meer info zie http://www.rookgasventilator.nl/
– Openhaard van hout naar gas laten ombouwen
– Openhaard van gas naar hout laten ombouwen
– Stucen van de haard