• Scherpe prijzen

  • Installatie van A-tot-Z

  • Veilig betalen via iDeal

Laat het plaatsen van uw schouw maar over aan NUOVO natuursteen schouwen

natuursteen schouwen

haarden website

Schouwen als stijlvol meubel

De schouw wordt als fraaie omlijsting van de haard meer en meer gezien als een stijlvol meubel in de woonkamer. Fabrikanten spelen hierop in. Zij bieden een keur aan strakke, moderne schouwen en een minstens even groot assortiment aan klassieke modellen en replica’s van antieke schouwen. natuursteen schouwen

Schouwen als stijlvolle omlijsting van uw stookplaats

Een mooie schouw is een stijlvolle omlijsting van uw stookplaats in huis. Nuovo kan u veel modellen leveren. Klassiek of modern in diverse prijsklassen. natuursteen schouwen

Sierschouwen Marmeren Schouwen

Sierschouwen zijn verkrijgbaar in veel steensoorten. Van relatief zacht kalksteen tot harder marmer of graniet. De natuurstenen schouwen zijn populair. Omdat het een natuurproduct betreft, blijft het materiaal enigszins gevoelig voor vet en vuil. Het is mogelijk om natuursteen te laten impregneren. Dat maakt voor u het schoonmaken van de sierschouw makkelijker.

Natuurstenen schouwen met hand gehouwen

Natuursteen wordt traditioneel met de hand gehouwen. De natuurstenen schouw heeft daardoor een zeer levendige uitstraling. Wilt u overgaan tot de aanschaf van zo’n natuurstenen schouw? Houd dan rekening met het feit dat het exemplaar dat u in de showroom ziet staan niet hetzelfde oogt als de schouw die straks in uw woonkamer staat. Dat verschil is eigen aan een zuiver natuurproduct.

Schouw en haard samen

Hebt u interesse voor een haard met een schouw? Dan adviseren wij u beide tegelijk te kopen. U bent er dan zeker van, dat haard en schouw op elkaar zijn afgestemd. Koop in ieder geval nooit zomaar een losse schouw. Doet u dat wel, dat loopt u het risico geen haard te kunnen vinden die past bij de schouw. Het plaatsen van een schouw is vakwerk. U kunt dit het beste overlaten aan NUOVO.

 

A-4 Select schouw

m-design-luna-gold-1000v-houtkachel / A-4 Select Schouw

 

Schouwen en haardplateaus

De mooiste schouwen en een eigentijds functioneel haardplateau maken uw stookplaats compleet. Dat is belangrijk. Want net als vroeger is gezellig rondom de haard zitten weer helemaal in. Zo’n middelpunt in huis verdient extra aandacht. natuursteen schouwen

sfeer schouw

Multifunctioneel haardplateau

Vroeger waren ze bekleed met plavuizen of houten balken. De haardplateaus. Net als de schouw is het haardplateau weer helemaal terug in de eigentijdse woning. Maar nu ziet het plateau er anders uit en heeft het meerdere functies.

Lees meer over haardplateaus.

Groot assortiment houtkachels / schouwen bij nuovohaarden.nl natuursteen schouwen

Voor uw ideale houtkachel bent u bij nuovohaarden.nl gegarandeerd aan het juiste adres. Hieronder vindt u een breed aanbod aan inbouw-, inzet-, vrijstaande– of hangende houtkachels van topmerken. Bekijk de beschikbare houtkachels en blader rustig door ons haarden assortiment. Wilt u vervolgens meer informatie ontvangen, vragen stellen of de sfeer van de houtkachel van uw keuze in het echt proeven? U bent van harte welkom in lunteren om de haarden brandend opgesteld te komen bewonderen

De houtkachel, voor sfeer en rendement

Een houtgestookte haard of kachel verhoogt de sfeer en warmte in de woonkamer. Het is heerlijk om op een kille dag nog wat houtblokken in de brandende haard te leggen. Met een houtkachel hebt u daarbij ook nog veel rendement!

Dik Geurts - Odin FixedEA

Dik Geurts FixedEA
De houtkachel is een afsluitbaar stooktoestel. Mits aangesloten op het rookkanaal kan de houtgestookte kachel overal worden geplaatst. Door de grote panoramische ruiten kunt u het vlammenspel in de kachel goed zien. Er zijn diverse soorten houtkachels zoals draaibare, hangende, moderne en klassieke varianten. Houtkachels zijn er in gietijzer en in stalen uitvoeringen, soms bestaat (optioneel) de mogelijkheid de kachel aan te kleden met speksteen of natuursteen.

Rendement en vermogen

Dankzij allerlei technische ontwikkelingen is de uitstoot van schadelijke stoffen via het toestel marginaal. Het rendement is daarentegen groter geworden en bedraagt nu soms meer dan 80 procent. Daartoe heeft de leverancier in de toestellen allerlei technische snufjes verwerkt. De houtkachel is zo veel meer dan een sfeermaker geworden. Let op: bij lage energiewoningen moet het vermogen van de kachel niet te hoog zijn. Wij informeren u graag.

Veel sfeer en een hoog rendement dankzij uw moderne kachel

Haardhout goed verbranden natuursteen schouwen

Wilt u de open haard of de houtkachel aansteken, gebruikt u dan bij voorkeur aanmaakhoutjes.

Een goede en totale verbranding van haardhout is essentieel. Gebruik daarom schoon en door en door droog hout of houtbriketten. Hout voor uw haard of kachel moet minstens twee jaar, gekloofd, op een droge en winderige plek hebben gelegen. Het vochtgehalte daalt dan tot onder de 20 procent. Vochtig hout genereert veel lagere temperaturen dan droog hout. Door vochtig hout te verbranden krijg je snel aanslag en teer in je kanaal doordat het kanaal niet op temperatuur komt en te snel afkoelt.

Ga ook naar: Haardhout

Goede luchttoevoer! natuursteen schouwen

Naast goed stookhout is ook een goede luchttoevoer erg belangrijk. Niet smoren, maar stoken! Sluit de luchttoevoer dan ook nooit af, maar laat het vuur branden. Naast een goede verbranding heeft goed doorstoken als voordeel dat de ruiten van uw toestel schoner blijven, ook zal het rookkanaal minder snel vervuilen. De kans op schoorsteenbrand daalt aanzienlijk bij goed stookgedrag!

Geen vuilverbranding! natuursteen schouwen

Schoon hout is: geen sloophout met verfresten, geen hout met conserveringsmiddelen en geen geïmpregneerd hout. Daaruit kunnen giftige stoffen vrijkomen. Die zijn slecht voor uw gezondheid en het milieu. Voor het stoken van andere zaken dan schoon en droog hout is uw haard of kachel absoluut niet bedoeld.

Niet stoken bij mist of windstil weer

Voor een goed stookresultaat moeten de luchttoevoer en rookgasafvoer optimaal zijn. Een goed brandend vuur herkent u aan kleurloze of witte rook.

Bij mist of windstil weer is het moeilijk voldoende trek in uw schoorsteen te krijgen. Dat is niet alleen slecht voor de verbranding, maar ook voor uw eigen gezondheid, die van uw buren en voor het milieu. Rook en rooklucht blijven dan namelijk in en om uw huis hangen. Zie hiervoor ook: Luchttoevoer.

Kijk ook op de stookalert pagina voor de weersomstandigheden bij u in de buurt! Deze geeft aan of het een goed moment is om te stoken of niet.

Vuur doven natuursteen schouwen

Wilt u gaan slapen of iets anders gaan doen? Laat het vuur in uw open haard of houtkachel dan uit zichzelf uitgaan. Laat bij een open haard de schoorsteenklep helemaal openstaan. Plaats eventueel een vonkenscherm of sluit de haard of kachel, zodat geen vonken kunnen wegspringen. Blijf goed ventileren.

Goed stoken betekent: droog schoon hout, een goede trek en altijd voldoende ventilatie

Een gashaard: comfortabel genieten

Wilt u warmte èn sfeer in huis combineren met gemak? Dan kiest u voor een gashaard. Met één druk op de knop steekt u uw haard aan.

element 4 Sky MKII
De sfeer die een haard uitstraalt, wordt voor een belangrijk deel bepaald door het vlammenspel. De moderne haard op gas produceert vlammen die net zo natuurlijk ogen als die van een houtgestookt vuur.

Gashaard met afstandsbediening (via app of domotica)

Uw gasgestookte toestel aansteken, reguleren of uitdoen? Het is met de afstandsbediening net zo makkelijk als een tv aan- of uitzetten. Hout sjouwen? Een aslade legen? Niet met een gashaard. Uw genieten heeft geen keerzijde. Vrijwel alle gashaarden kunnen tegenwoordig ook met een mobiele telefoon of tablet (app-bediening) bediend worden of aan het domotica systeem worden gekoppeld. Geen losse afstandsbedieningen meer.natuursteen schouwen natuursteen schouwen natuursteen schouwen natuursteen schouwen natuursteen schouwen natuursteen schouwen

FAQ natuursteen schouwen

Bij verbranding van hout komt meer warmte vrij dan bij verbranding van gas (hogere calorische waarde). Dit wil niet zeggen dat een gashaard niet meer warmte kan geven dan een houthaard. De capaciteit hangt af van de hoeveelheid brandstof die je verbrandt.

Op een enkele uitzondering na, is een houtkachel bedoeld om dicht te gebruiken. De hoeveelheid techniek die in het product zit om een hoog rendement te behalen (waardoor er onder andere een schone verbranding ontstaat) bemoeilijkt het open stoken van een houtkachel.

error: Alert: Content is protected !!