Schouwen-plateaus

Schouwen-plateaus

Schouwen-plateaus Een mooie schouw en een eigentijds functioneel haardplateau maken uw stookplaats compleet. Dat is belangrijk. Want net als vroeger is gezellig rondom de haard zitten weer helemaal in. Zo’n middelpunt in huis verdient extra aandacht.

A-18 Select Schouw

Schouw als stijlvol meubel

De schouw wordt als fraaie omlijsting van de haard meer en meer gezien als een stijlvol meubel in de woonkamer. Fabrikanten spelen hierop in. Zij bieden een keur aan strakke, moderne schouwen en een minstens even groot assortiment aan klassieke modellen en replica’s van antieke schouwen.

Lees meer over schouwen.

Multifunctioneel haardplateau

Vroeger waren ze bekleed met plavuizen of houten balken. De haardplateaus. Net als de schouw is het haardplateau weer helemaal terug in de eigentijdse woning. Maar nu ziet het plateau er anders uit en heeft het meerdere functies.

Schouw als stijlvolle omlijsting van uw stookplaats

A-24 Select Schouw Montreux France

A-24 Select Schouw Montreux France

Een mooie schouw is een stijlvolle omlijsting van uw stookplaats in huis. Nuovo kan u veel modellen leveren. Klassiek of modern in diverse prijsklassen.

Sierschouw schouwen

Sierschouwen zijn verkrijgbaar in veel steensoorten. Van relatief zacht kalksteen tot harder marmer of graniet. De natuurstenen schouwen zijn populair. Omdat het een natuurproduct betreft, blijft het materiaal enigszins gevoelig voor vet en vuil. Het is mogelijk om natuursteen te laten impregneren. Dat maakt voor u het schoonmaken van de sierschouw makkelijker.

Natuursteen met hand gehouwen

Natuursteen wordt traditioneel met de hand gehouwen. De natuurstenen schouw heeft daardoor een zeer levendige uitstraling. Wilt u overgaan tot de aanschaf van zo’n natuurstenen schouw? Houd dan rekening met het feit dat het exemplaar dat u in de showroom ziet staan niet hetzelfde oogt als de schouw die straks in uw woonkamer staat. Dat verschil is eigen aan een zuiver natuurproduct.

Schouw en haard samen

Hebt u interesse voor een haard met een schouw? Dan adviseren wij u beide tegelijk te kopen. U bent er dan zeker van, dat haard en schouw op elkaar zijn afgestemd. Koop in ieder geval nooit zomaar een losse schouw. Doet u dat wel, dat loopt u het risico geen haard te kunnen vinden die past bij de schouw. Het plaatsen van een schouw is vakwerk. U kunt dit het beste overlaten aan de SVG-specialist.

schouwen-plateaus Laat het plaatsen van uw schouw of plateau maar over aan Nuovo
Franse/Spaanse schouwen

Onze schouwen worden voor u speciaal op maat gemaakt. Iedere schouw is voor ons en u uniek. Iedere schouw wordt apart getekend. U ontvangt van ons de tekening voor definitieve goedkeuring en vervolgens bestellen wij deze voor u in Spanje of frankrijk waar onze ambachtslieden de schouwen fabriceren. De levertijd van een unieke schouw is gemiddeld toch maar vier weken!

schouwen-plateaus van Uniek natuursteen

Een schouw van natuursteen is per definitie uniek. U haalt een stuk leven, een stuk aarde in uw woning. Geen enkele natuurstenen schouw is hetzelfde want elk stuk rots is anders. Bij ons in de showroom hebben we diverse schouwen opgesteld in een zo groot mogelijke variatie van soorten natuursteen. Wij leveren de schouwen en plateaus in maarliefst 32 verschillende soorten natuursteen. Van keiharde marmerachtige soorten tot Franse kalkzandsteen.

Diverse behandelingen van een natuurstenen schouw

Afhankelijk van de steensoort die u uitkiest, voor uw moderne of klassieke schouw , zijn er verschillende behandelingen mogelijk. U kunt een gezoete schouw hebben waarbij de afwerking glad is en dof. U kunt ook kiezen voor een glimmende gepolijste schouw. Voor een heel bijzonder effect kunt u ervoor kiezen om uw nieuwe schouw een zandstraal behandeling te geven. De zachtere plekken in het steen worden dan weggestraald. Ook hiervan hebben we weer een voorbeeld in onze showroom in Lunteren (gemeente Ede)

Belgisch hardsteen schouwen

We maken een onderscheid in drie klasses natuursteen. Belgisch hardsteen zit in de derde klasse en is daarmee één van de duurdere en exclusievere soorten. Erg veel toegepast en juist deze steensoort kunnen we aanbieden met diverse behandelingen. Behandelingen als, polijsten, licht- en donker zoeten, licht of grof geschuurd en ook weer gezandstraald. In de showroom hebben we verschillende stalen liggen met deze verschillende behandelingen.

Bescherm uw schouw

Natuursteen blijft poreus. Natuurlijk is een gepolijste marmeren soort minder kwetsbaar dan een kalkzandsteen. Feit is dat wij aanraden om de schouw een behandeling te geven met een impregneermiddel. Wij leveren bij de schouw desgewenst een kleurloos impregneermiddel. Heeft u uw nieuwe schouw staan en mag deze wel wat dieper van kleur of donkerder worden, dan kunnen wij ook een impregneermiddel leveren eventueel inclusief een kleurverdieper.

Ook kunnen wij elk model schouw of plateau nieuw laten produceren in onze 36 standaard steensoort opties
Steensoorten schouwen

Prijsklasse 1: Standaard- (Cremo Marfilza, Mocca Creme, Alba, Albus, Amarillo, Arenisca, Blanco Macael, Bufon, Calatorao(+15%), Caliza, Carrara, Lumaquela, Marron Emperador, Negro Marquina, Olivillo, Pita, Rojo Alicante, Rosa Zarzi, Travertino Jara, Sierra Elvira, Travertino Oro, Travertino Rojo)
Prijsklasse 2: +25% meerprijs  (Beauval, Beauvallon, Bretignac, Bretigny, Café, Combre Brune, Dourdogne, Negro Total, Nayont, Rosa Portugal, Savonnierres, Tarra)
Prijsklasse 3: +40% meerprijs (Belgisch Hardsteen, Verde Macael schouwen-plateaus schouwen-plateaus schouwen-plateaus schouwen-plateaus schouwen-plateaus schouwen-plateaus

Een strak vormgegeven haardplateau biedt veel mogelijkheden
Het haardplateau is net als de schouw weer helemaal terug in veel woonkamers. Alleen nu niet bekleed met plavuizen en houten balken. De haardplateaus van vandaag zijn strak vormgegeven en multifunctioneel.

Multifunctioneel haardplateau

Natuurlijk kunt u nog steeds uw haardplateau gebruiken om snuisterijen op neer te zetten. Maar een plateau bij uw haard is ook prima te combineren met een lcd- of plasmatelevisie. Ook kunt u een op maat gemaakt meubel laten maken in het haardplateau, om daarin bijvoorbeeld uw audio-elementen te integreren. Alles netjes weggewerkt achter een deur.

Materiaal haardplateau

Een modern haardplateau is vaak strak vormgegeven. In plaats van de plavuizen en balken van vroeger zijn nu natuursteen, composiet, staal, beton of glas de materialen waarvan haardplateaus worden gemaakt. Vraag naar de mogelijkheden bij uw SVG-detaillist. Hij heeft ook de expertise om het plateau bij u te bouwen. Helemaal aangepast aan uw eigen smaak.

Nuovo heeft de expertise om een haardplateau te bouwen